حکم حبس برای علی اصغر پیوندی / علت حبس رئیس سابق جمعیت هلال احمر چه بود؟
یک منبع آگاه از تأیید حکم ۱۲ سال حبس برای علی اصغر پیوندی رئیس سابق جمعیت هلال احمر خبر داد.
این منبع آگاه گفت: رسیدگی به پرونده پیوندی به پایان رسیده است و با اتمام رسیدگی به جرایم و تخلفات، نامبرده به ۱۲ سال حبس تعزیری، رد مال و پرداخت حدود ۱۴۰ هزار یورو و انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم شد.
بیوگرافی علی اصغر پیوندی
علی اصغر پیوندی،زاده ۱۳۴۱ سرخه، پزشک، استاد دانشگاه و سیاستمدار ایرانی است، که از تاریخ ۱۱ مهر ۱۳۹۶، به عنوان رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران فعالیت خود را آغاز کرد[۳] و همچنین از تاریخ ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ و با رای اکثریت اعضا ریاست سازمان نظام پزشکی تهران را نیز برعهده گرفت.پیوندی در آبان ٩٨ از نظام پزشکی و آذر همان سال از هلال احمر مستعفی شد و چند روز بعد هم دستگیر و زندانی گردید.اگرچه در برخی از رسانهها از علی اصغر پیوندی به عنوان پسرعمه حسن روحانی رئیسجمهور دولت یازدهم و دوازدهم ایران یاد شده بود اما او در گفتگو با رسانهها این نسبت خانوادگی را رد کردهاست.
رزومه علمی
مرتبه علمی پیوندی استاد تمامی است و طبق اطلاعات سامانه اسکوپوس، علیاصغر پیوندی دارای ۳۳ مقاله است که ۲۰۸ بار به آنها استناد شدهاست. بر این اساس شاخص اچ او که بهرهوری و تأثیرگذاری علمی دانشمندان را به صورت کمی نشان میدهد به میزان ۸ محاسبه شدهاست. این شاخصه برای علی اصغر پیوندی و براساس دادههای گوگل اسکالر عدد ۱۱ استماجرای بازداشت علی اصغر پیوندی
اسماعیل رمضانی، مدیر روابط عمومی جمعیت هلال احمر در مورد علت این استعفا، نوشت: "رئیس جمعیت هلال احمر برای حفظ سرمایه اجتماعی این نهاد و ایجاد فضایی مناسبتر برای کار موثر، استعفای خود را به رییس جمهور تقدیم کرده است. "
اما ساعتی پس از اعلام استعفا، رسانه ها از بازداشت رئیس مستعفی جمعیت هلال احمر خبرداند. برخی رسانهها مدعی شده اند که پیوندی در حالی که قصد سفر به ژنو را داشته، متوجه ممنوعالخروجی خود شده است و در فرودگاه امام خمینی (ره) بازداشت شده.
البته علی اصغر پیوندی چند روز پیش از استعفا از ریاست جمعیت هلال احمر، از ریاست سازمان نظام پزشکی تهران نیز کناره گیری کرده بود.
اما برخی رسانهها به نقل از منابع آگاه، نوشته اند که علت بازداشت پیوندی به دلیل پروندهای مربوط به دوره ریاست او در دانشگاه شهید بهشتی بوده است. گفته شده که اتهام پیوندی "اختلاس ۱.۵ میلیارد تومانی" است.
با اینکه علی اصغر پیوندی ۱۱ آبان ماه از سوی دادسرای جرائم اقتصادی متهم وبازداشت شد. اما ساعاتی بعد او با تودیع وثیقه ۳ میلیاردی آزاد شد.
البته پیشتر از پیوندی، علی فرجی، مدیر عامل سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر هم به دلیل پرونده واردات داروی سالک بازداشت و با تودیع وثیقه آزاد شده بود.
چه کسی مدعی فساد مالی در جمعیت هلال احمر شد؟
اما اولین نفری که مدعی فساد مالی در جمعیت هلال احمر شد، محمود صادقی نماینده تهران در مجلس بود. او چند ماه قبل در توئیترش نوشت: "اگر رییس جمعیت هلال احمر مراقب فساد در حوزه کاری خود بود قطعاً برای انجام وظیفه در حوادثی مانند سیل گلستان آمادگی بیشتری داشت؛ فساد و اختلاس در بیمارستان ایرانیان دوبی، ساختمان طالقانی، پروژه مهاباد و پروژه زمین ازگل نمونههای نگران کنندهای از شیوع مناسبات ناسالم در جمعیت است. "محمود صادقی سپس در همایش فصلی شورای اصلاحات رباط کریم، هم گفته بود که "مفاسد زیادی در هلال احمر از مدیریت قبلی و مدیریت فعلی کشف و اتفاقا محرز شده و در آن تردیدی وجود ندارد. "
صادقی گفت که "مجلس، بازرسی ریاست جمهوری، سازمان بازرسی کل کشور، شورای عالی هلال احمر به این موضوع رسیدگی کرده و برای همه مشخص شده که آقای رئیس آلوده فساد است، ولی آقای روحانی او را نگه داشته است. "
پس از مطرح شدن این ادعاها، روابط عمومی جمعیت هلال احمر کشور در واکنش به حرفهای محمود صادقی این اتهامات را اثبات نشده و نسنجیده خواند و توضیحاتی در این مورد ارائه کرد.
اما بعد از بازداشت علی اصغر پیوندی، محمود صادقی در توئیترش خطاب به روابط عمومی جمعیت هلال احمر نوشت: "رییس محترم و پاکدست جمعیت هلال احمر بازداشت شدند؛ روابط عمومی جمعیت توضیح جدیدی ندارد؟! "
آسیب به اعتماد مردم
پس از بازداشت علی اصغر پیوندی توسط یک نهاد امنیتی، بسیاری از کاربران در فضای مجازی نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند. علی خلف روزنامه نگار ورزشی، که تخلف پیوندی را به جمعیت هلال احمر مرتبط دانسته، در توئیترش نوشته است: «اموالی که در اختیار هلال احمر هست، پولی است که مردم میدهند تا به دست سیل زدهها و زلزله زدهها و آسیب دیدهها برسد. اختلاس کار کثیفی است و تخلف در هلال احمر هزار برابر کثیفتر.»این در حالی است که در مواردی مثل زلزله سر پل ذهاب شاهد بودیم هلال احمر از اقبال عمومی برخوردار نبود و به همین دلیل هم پای سلبریتیها برای جمع آوری کمکهای مردمی به میان آمد، حال در چنین شرایطی و با بازداشت رئیس هلال احمر آن هم به جرم تخلف اقتصادی به نظر میرسد این ارگان دولتی که رسالت آن امانت داری مردم برای کمک به آسیب دیدگان است، اعتماد عمومی بیش از پیش از دست داده است و اینجاست که پاسخگویی مسئولین در جهت انتخاب چنین مدیری ضروری به نظر میرسد.
اعتماد عمومی با چنین اتفاقاتی رنگ میبازد و این موضوع قابل انکار نیست. امیر محمود حریرچی، جامعه شناس و آسیب شناس اجتماعی در رابطه با صدماتی که با چنین رویدادهایی به اعتماد عمومی زده میشود، به آفتاب یزد گفت:« از بعد از شنیدن این خبر تا همین لحظه در شوک هستم، البته این را هم بگویم که مشکل اساسی ما همچنان عدمشفافیت است. یک ساعت خبر میآید که مدیری برای بهبود شرایط استعفا داده است و ساعتی بعد خبر بازداشت او به جرم فسادهای مالی منتشر میشود! این اتفاق در حساس ترین ارگان دولتی رخ داده که مستقیما با اعتماد مردم سر وکار دارد! هیچ شفافسازی هم در خصوص پرونده او صورت نمیگیرد! همین عدم شفافیت لطمه بزرگی به اعتماد مردم وارد میکند، به نظر من حتی نحوه برخورد با این موضوع هم زیر سوال است. مسئولان باید برای خدشه وارد نشدن به اعتماد ملی ساز و کار دیگری را برای دستگیری آقای پیوندی در نظر میگرفتند یا حداقل شفافسازی میکردند که ریشه فساد اقتصادی او در کدام قسمتها و موارد است. این موضوع را باید در بعد کلان ببینیم. سازمان هلال احمر جهانی با اعتماد به رئیس هلالاحمر کشورمان است که در بزنگاهها و بحرانها کمکهایش را به کشورمان ارسال میکند و با چنین روندی ما علاوه بر اعتماد ملی، اعتمادهای بین مللی را هم از دست خواهیم داد.»
توییتر
منبع:
باشگاه خبرنگاران جوان / محکومیت رئیس سابق جمعیت هلال احمر به ۱۲ سال حبس تایید شد
2.فرارو / ماجرای بازداشت علی اصغر پیوندی، رئیس هلال احمر چیست؟
3.ویکی پدیا / علیاصغر پیوندی
3.آفتاب / آقای رئیس جمهور! به اعتماد مردم رحم کنید
توییتر
** درج توییت های کاربران توییتر نشان از تایید یا رد آنها نیست و صرفا برای آگاهی مخاطبین درج می شود.
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}